Alle afvoerdiensten onder één dak

Expert in het afvoeren en verkopen van IT Assets, diensten op het gebied van datavernietiging op locatie tot Refurbishment as a service.

Meer informatie

Datavernietiging

Gecertificeerd data vernietigen, hardware- en softwarematig.

Beveiligd transport

Sealed containers, gekwalificeerd personeel.

Shredderwagen

Fysieke vernietiging van datadragers bij u op locatie.

Inventarisatie

Weet wat je afvoert, inventarisatie af te voeren IT.

Wipe op locatie

Softwarematige vernietiging van data op locatie.

Refurbishment

Device intern opnieuw gebruiken? Refurbish nu zelf.

Gecertificeerde datavernietiging op het hoogste niveau

Datavernietiging is een van de belangrijkste processen binnen een IT omgeving, dat begrijpen wij en daarom leveren wij in vrijwel ieder project een standaard oplossing gecombineerd met maatwerk. Geen situatie is hetzelfde, de regelgeving veranderd en vooral de wens van onze klanten zijn leidend in de aanpak. We kunnen datavernietigen op locatie, zowel fysiek als softwarematig of een combinatie daarvan.

Wilt u de hardware zelf in zijn geheel vernietigd hebben dan is dit mogelijk. Dit is een van de weinige situaties waarin het geen geld oplevert maar geld kost om hardware af te voeren. Er zijn tegenwoordig betere alternatieven dan een device te recyclen. Eventueel kunnen we op componentniveau shredden, zodat we het milieu niet onnodig belasten.

Fysieke vernietiging van datadragers, een shredderwagen op locatie.

Hardware zonder restwaarde, daarvan worden de datadragers doorgaans vernietigd. Dat kunnen wij op locatie verzorgen met een shredderwagen. De harde schijven of tapes worden dan fysiek tot milimeters geshred, waardoor er nagenoeg geen data meer recovered kan worden. Eventueel worden datadragers eerste gecertificeerd softwarematig vernietigd, waarna de shred volgt.

Het shredden gebeurd volgens de DIN 66399 norm, waarbij we tot H-7 (9mm) adviseren om harde schijven te vernietigen. Niet alle shredders voldoen aan deze standaard, waardoor het belangrijk is om hier goede afspraken over te maken. Omdat het prijsverschil minimaal is adviseren wij standaard om volgende de hoogste norm te werken.

Data Erasure alvorens de IT hardware op transport gaat.

Voor een aantal sectoren een must, voor anderen nog onbekend. Wij adviseren bij de afvoer van datadragende IT hardware altijd een gecertificeerde Data Wipe op locatie uit te voeren, zo voorkom je een datalek. Gekwalificeerd personeel komt op locatie in een door jullie aangewezen ruimte om de data te vernietigen.

Nadat de data vernietigd is ontvang je een gedetaillieerd rapport met daarin onder andere de serienummers van de datadragers, volgens welke standaard er gewist is en de certificaten. Het komt voor dat datadragers niet gewist kunnen worden, in dat geval is het ook mogelijk om op locatie te shredden.

Data niet op locatie vernietigd? Beveiligd transporteren.

Indien er geen mogelijkheid is om de Data op locatie te vernietigen, dan is het advies, beveiligd transport. Hierdoor dek je de organisatie in en voorkom je een datalek. Er zijn genoeg onveilige scenario’s te bedenken, waarop data door derden vervoerd wordt waarbij de kans op een datalek aanwezig is. Dit kan geheel voorkomen worden door een Data Wipe On Site, maar indien niet mogelijk is dit het beste alternatief.

Beveiligd transport kan worden verzorgd op verschillende manieren, denk aan een seal op een diefstal beveiligde rolcontainer, een afgesloten container in een extra beveiligde vrachtwagen tot GPS-uitgerust transport . Op basis van het project adviseren wij graag de mogelijkheden. Deze afspraken leggen wij contractueel vast zodat er geen misverstanden ontstaan, uw data is onze zorg.

Zien jullie door de bomen het bos niet meer?

Een van de redenen waarom afgeschreven IT materiaal lang blijft liggen komt doordat er geen tijd is om te inventariseren wat er afgevoerd kan worden. Het gevolg is een magazijn vol met hardware die in waarde verminderd. Zonde, want de opbrengst van de hardware dekt in 99% van de gevallen de kosten van een gecertificeerde afvoer.

Wij kunnen deze tijdrovende klus voor u uit handen nemen. De hardware word door ons geïnventariseerd, getest, gegrade en te koop aangeboden. Indien u niet bij dit proces betrokken wilt zijn kunnen wij de hardware ophalen en verzorgen wij de rest. U ontvangt dan simpelweg de certificaten van de vernietiging van de data.

Device hygiënisch en klaar voor de volgende gebruiker?

Laat dan gebruikte devices refurbishen. Deze worden getest, slechte onderdelen vervangen, deuken en krassen waar nodig herstelt en schoongemaakt voor de volgende gebruiker. U bespaart kosten van een nieuw device en de medewerker krijgt toch een fris apparaat om mee te werken. Doordat wij dit voor meer bedrijven doen houden we de kosten en het minimum aantal laag.

Kies voor een skin, eventueel met bedrijfslogo, of laat deze opnieuw professioneel spuiten. Hierdoor is de laptop niet van nieuw te onderscheiden. De mogelijkheden variëren van keyboard reprints, tot interne reiniging en zelfs of opnieuw geïnstalleerd terug geleverd.

Doe de Restwaarde Scan

Meld gratis en vrijblijvend aan