Veel gestelde vragen

FAQ

Meest gestelde vragenWat is mijn it nog waard?


Laptops, desktops, monitoren, mobiele telefoons, servers en swicthes van de bekende A-merken als HP, Dell, Lenovo en Cisco jonger dan 5 jaar met een aanschafwaarde boven de 500 euro zijn waardevol. Na 5 jaar is de hardware economisch afgeschreven, echter vertegenwoordigd deze vaak nog ongeveer 20% van de aanschafwaarde. Indien de apparatuur jonger dan 3 jaar is dan loopt de restwaarde op naar 80% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Doe de restwaarde scan en ontdek exact wat uw IT nog waard is. Met een netwerk van meer dan 1000 Refurbishers, ITAD bedrijven en Webshops bepalen wij exact de waarde van IT. U ontvangt een kosten- en batenoverzicht, zodat u exact weet wat u kunt verwachten. Kiesdaarbij  voor een gegarandeerd bod of laat de waarde achteraf bepalen.


Dataveiligheid is voor ons nog belangrijker dan restwaarde. Wij werken niet mee aan onveilige situaties, waar u, uw klanten of patiënten het nieuws mee halen. Dit is ook niet nodig doordat wij hogere restwaardes uit de hardware verkrijgen. Daardoor is er meer budget over voor de méést veilige afvoer. Wij werken standaard met afsluitbare rolcontainers (met slot), met gekwalificeerd personeel en vernietigen wij uw data gecertificeerd met Blancco software óf een fysieke vernietiging van de datadragers middels een (mobiele) shredder. Deze dienst voeren wij uit voor o.a. notaris- en advocatenkantoren, ziekenhuizen en instellingen waarbij dataveiligheid op nummer 1 staat. Deze service bieden wij standaard aan al onze klanten.


Wij verzorgen de rolcontainers, sloten en aanvullend benodigd materieel. U geeft ons een seintje zodra de hardware klaar staat voor ophaal en wij plannen het transport in. Heeft u liever hulp bij het klaarzetten van de hardware, ook dat is mogelijk. In dat geval neemt de chauffeur de benodigde materialen mee en laad ter plekke de hardware voor u in.


Onze dienstverlening is interessant vanaf 50 stuks. Of dit nu printers, monitoren of servers zijn, wij helpen u graag met de verkoop van de hardware. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van grote hoeveelheden laptops, telefoons, en bijvoorbeeld een compleet datacenter. Doorgaans bieden wij 30-40% meer restwaarde voor dezelfde hardware.